1924
1934
1950
1960
1965
1978
1984
1988
1989
2004
2007
2014
2017
2018
Σήμερα

1924

Ο Τσεπελίδης Γρηγόριος (1η γενιά) ανοίγει το πρώτο του εργαστήριο επεξεργασίας χαλκού στην οδό Κλεισούρας στην Θεσσαλονίκη. Μεθοδικός και άριστος μάστορας, γρήγορα καταφέρνει να καταξιωθεί στην αγορά της πόλης κερδίζοντας καλά σχόλια για τις τεχνικές του επιδόσεις.

1934

Η επιχείρηση επεκτείνεται στο λιανικό εμπόριο εγκαινιάζοντας το πρώτο κατάστημα στην Στοά Κοριτσάς.

1950

Στην επιχείρηση εντάσσεται δυναμικά ο υιός του Γρηγορίου, Παναγιώτης (2η γενιά), ο οποίος επεκτείνει την εμπορική δραστηριότητα της επιχείρησης στην Χαλκιδική με την ίδρυση καταστημάτων στην Συκιά και στα Ελαιοχώρια.

1960

Με την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ακολουθεί η ίδρυση και η λειτουργία τουριστικού καταστήματος στην Χαλκέων 11.

1965

Aπονομή χρυσού μεταλλίου στον Παναγιώτη Τσεπελίδη από τον Υπουργό Βιομηχανίας Ελλάδος, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τα εξαίρετα βιοτεχνικά προϊόντα του, Χάλκινα Είδη Λαϊκής Τέχνης. Η φήμη και η πελατεία έχει αναπτυχθεί πανελλαδικά και το Antica βρίσκεται στην Αθήνα όπου ανοίγει ταυτόχρονα καταστήματα στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι.

1978

Απονομή βραβείου από τον Οργανισμό Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων στον Παναγιώτη Τσεπελίδη για την συμβολή του στην Ανάπτυξη του Κλάδου της Μεταλλοτεχνίας.

1984

Ο Γρηγόρης (3η γενιά), ο μεγάλος γιός του Παναγιώτη, διαβλέποντας τις ανάγκες της εποχής, αποφασίζει να κάνει το πρώτο δικό του επαγγελματικό βήμα. Εγκαθίσταται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και με την ίδρυση του πρώτου καταστήματος Antica θέτει τις βάσεις μιας καινούργιας αρχής. Κύριο αντικείμενο το κόσμημα και τα είδη δώρων.

 

We used to be coppersmiths,
today we are jewellers,
but who knows who we will be tomorrow..

– Gregory Tsepelidis, 3rd generation

1988

Έπειτα από ένα δυναμικό ξεκίνημα, ακολούθησε η ίδρυση νέου τουριστικού καταστήματος Antica ΙΙ στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

1989

Με την ένταξη του μικρότερου γιού του Παναγιώτη, Γεώργιου (3η γενιά), έπεται η ίδρυση νέου κοσμηματοπωλείου Antica ΙΙΙ στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

2004

Η εμπιστοσύνη που ενέπνευσαν οι Αφοί Τσεπελίδη οδήγησε σε συνεργασία με την κορυφαία Fa Cad’oro και σε έναρξη πολυτελής boutique στο Porto Carras Meliton Hotel, κίνηση που επέκτεινε την αλυσίδα καταστημάτων Antica δυναμικά.

2007

Σύντομα ακολούθησε η ίδρυση δύο νέων υποκαταστημάτων Antica στο Porto Carras Meliton Hotel & Porto Carras Sithonia Hotel.

2014

Ο μεγάλος υιός του Γρηγορίου, Παναγιώτης-Φίλιππος (4η γενιά), τελειώνοντας τις σπουδές του, εντάχθηκε επίσημα στην επιχείρηση. Η άφιξη του συνέπεσε με τη δημιουργία μιας νέας boutique επωνύμων κοσμημάτων στο Sithonia Hotel Porto Carras.

2017

Ακολουθεί η ίδρυση μιας νέας boutique επωνύμων κοσμημάτων στο Enigma Shopping Center στα Νέα Μουδανιά.

2018

Πραγματοποιείται κίνηση εκτός Νομού Χαλκιδικής και ίδρυση νέας boutique επώνυμων κοσμημάτων στο κέντρο της Καβάλας.

Σήμερα

Κάπως έτσι τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Τσεπελίδη, ο Γιώργος, η Ζώη, ο Φίλιππος και ο Χρήστος, μαζί με το πιστό ανθρώπινο δυναμικό τους, συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία μιας από τις παλαιότερες τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.